Zadeldrukmeting

U staat er niet alleen in want één derde van de fietsers wordt geconfronteerd met zadelpijn. Na enkele kilometers al niet meer weten hoe u moet gaan zitten……naar voren of juist wat naar achter….niet meer de juiste zit vinden en u moet nog zo ver. Vaak komt u er alleen niet uit. Kies dan voor een professionele aanpak met een zadeldrukmeting.

Belangrijk is te kijken naar uw algehele houding op de fiets en ook hoe lenig u bent en wat zijn daarbij eventuele beperkingen. Beginnend bij de voet, staat het zadel goed afgesteld en/of is het tijd voor een heel ander type zadel.

Een goedpassend zadel dat op de juiste manier is afgesteld is heel belangrijk . Hiervoor gebruiken wij bij Fusion Bikefitting een speciaal zadeldruk meetsysteem, middels deze zadeldrukmeting bepalen we de eventueel aanwezige drukpunten en nemen deze waar mogelijk weg. Dit uitgaande van uw huidige situatie op uw fiets. Kort om, het juiste zadel en de juiste afstelling van het zadel is van groot belang.

Fusion bikefitting beschikt over verschillen modellen testzadels, op dit moment werken wij met SMP selle en SQ-lab zadels, deze kunt u een week uitproberen. Gewoon tijdens uw eigen training.

Zadeldrukmeting; De aanpak

De eerste stap heeft tot doel een goed beeld te krijgen van de klachten of ongemakken die u ondervindt met uw zadel. Om dit in kaart te brengen doorlopen we de volgende stappen met u:

  • Kort intakegesprek waar we inventariseren wat de klachten zijn.
  • Meten afstand van de zitbotjes
  • Bewegelijkheid heup/onderrug
  • Een zadeldrukmeting met dynamische meting
  • Afstellen zadel binnen de mogelijkheden van huidige situatie
  • Advies over zadels en de testmogelijkheden die Fusion Bikefitting kan bieden

De duur bedraagt ongeveer een uur. Er vinden geen verdere aanpassingen aan het materieel plaats.

De kosten
De kosten van de zadeldrukmeting bedraagt € 115,-.
Onderzoeken worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering, afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Fusion zadeldrukmeting


Zadeldrukmeter SMP Selle

Een goed zadel

Het belang van een goed zadel merkt u pas als u een poosje op de fiets zit. Bij de keuze van een voor u verkeerd zadel kan er al gauw sprake zijn van een oncomfortabele zit of erger, zadelpijn.

Fusion Bikefitting adviseert een beperkt aantal zadels waarbij de zadels van SMP een onderdeel vormen van onze collectie.

Wij bieden u de mogelijkheid om de zadels van SMP een week vrijblijvend te testen. Hiervoor vragen wij uiteraard een kleine vergoeding en borg. Deze kosten worden in mindering gebracht bij een eventuele aanschaf van het zadel.

Een goede montage
Wanneer een goed zadel slecht gemonteerd wordt dan doet u het resultaat van de investering te niet. Uiteraard wordt dan ook een bij ons gekocht zadel voor u gemonteerd met behulp van een zadeldrukmeting.

Zadeldrukmeter
SMP Selle
SQ Lab
Damesspreekuur

Vragen over zadeldrukmeting

Fusion Bikefitting is IBFI gecertificeerd
Zwartveen 6a
2291 NB Wateringen
 

0174-725 880

 

Inschrijven nieuwsbrief

gratis aanmelden